Blog

Stress

1 comment

Het is een beladen woord. Toch is er bijna op alle gebeurtenissen in je leven wel het label stress te plakken. Geboorte,verjaardag, samenwonen, verhuizen, huwelijk,feest, vakantie, werk, nieuwe baan, rouw. We hebben veel met stress te maken.


Als je op alle gebeurtenissen meteen de negatieve factor 10 zet, heb je het vaak  lastig in je  leven.
Je kunt stress onder verdelen in ; wel of niet urgent – wel of niet belangrijk , stress in moeilijke tijden, stress voor leuke gebeurtenissen .

Er zijn urgente stress momenten; – b.v. je kind is uit een boom  gevallen. Gebeurtenissen waar meteen snel handelen wordt vereist. Ook dan kun je het hoofd proberen koel te houden en zoveel mogelijk , beheerst de situatie managen. – Er zijn leuke gebeurtenissen waarbij je toch stress ervaart. – Geniet van de voorbereidingen van je vakantie , je feest. Het is juist een mogelijkheid om te laten zien wie je bent. Het kan heel saai zijn als het een “volmaakt “feest/vakantie wordt, waar geen improvisatie meer mogelijk is. Ervaar  de stress in je leven als uitdagingen. Hoe groter de uitdaging hoe meer er van je gevraagd wordt. Dat is leuk , dat geeft dat de uitdaging  een inspanning van je vraagt . Het is een extra dimensie.
Ga ook met anderen niet de concurrentie aan, maar een samenwerking. Je uitstraling laat zien hoe je de uitdagingen ervaart.
Heb je moeite om je mening te geven? E n veroorzaakt dat bij jou frustratie of stress? Oefen ongeremd hardop , desnoods voor de spiegel ,wat voor je de waarheid is .
Als je niet wilt zeggen wat je denkt; Denk dan wat je zou willen zeggen en houd daar in gedachten aan vast. Kijk de ander aan en denk heel sterk hoe anders je de vraagstukken zou willen. Op den duur ga je het gewoon zeggen.

****

adminStress