Blog

Over Mij vervolg.

2 comments

Mijn Werkervaring./Levenservaring.Levensstijl qua voeding.

Kleine toelichting.Werk en Leven waren altijd nauw met elkaar verbonden.

Zelfstandig en ondernemend . Bijna  altijd positief.(behalve tijdens  de burn-out)

Werkervaring

Ik ben altijd betrokken geweest bij de organisatie in  kleine ondernemingen.

Zowel de volledige administratie als de contacten onderhouden met klanten en personeel.

Mijn 1e ervaring was een vegetarisch   restaurant . Er werkten 8 à 10 mensen .Er kwamen gemiddeld 35 /40 gasten. per avond. Voor mij was een goede werksfeer belangrijk.Bij de basis beginnen; het personeel motiveren en een goede band opbouwen;onderling maar ook als groep.

Later  ben ik gaan werken bij een architect, die plotseling een gedeelte van de aannemerij van zijn broer overnam. De aannemerij startte met 12 mensen, dat werd al snel uitgebreid naar 25.Kwaliteit was prioriteit. Er werden  voornamelijk vrijstaande huizen ontworpen en gebouwd. De administratie van de aannemerij (1 meter hoog opgestapeld in de hoek) bleek een chaos. Dus dat ging ik  aanpakken en organiseren vanaf de basis.Ik had het volledige vertrouwen van mijn baas (architect).Hij had het ook veel te druk voor de administratie. Ik ondernam veel actie en stelde veel vragen aan leveranciers , belde belasting e.d.Logisch nadenken bracht mij ver.Op verzoek van mijn baas(hij had even geen tijd ) heb ik een keer de bouwplanning    voor 15 huizen gemaakt. Ik ging de uitdaging wel aan. (de bouw  liep in totaal  2 dagen uit). Het goede contact met klanten en onderaannemers gaf vertrouwen . De onderaannemers maakten het liefst met mij de afspraken, omdat ik me er ook aan hield. Duidelijkheid voorop. Als er paniek was  bij de klanten kon ik  door goed te luisteren , in te springen en te  regelen waar nodig, een klant  geruststellen.

Levenservaring.

Voor mijn 20e heb ik een zoon gekregen. Dat was even schrikken, want je  leven gaat heel anders lopen dan je bedacht had.De vader was een kunstenaar/tekenleraar. Geen man waar je een standaardleven mee had. Ik raakte in een isolement en beëindigde het huwelijk. Daarna ook weer een avontuurlijke man ontmoet. We runden samen een biologisch/vegetarisch restaurant. Hij wilde op  wereldreis voor onbepaalde tijd; doekte alles op en ging. Voor mij was dat te veel , omdat ik voor mijn zoon stabiliteit wilde. Toen ben ik heel hard gaan werken (architect….aannemerij) . Mijn zoon en ik  hadden een fijn  huis in het dorp waar mijn ouders woonden. Mijn zoon kon altijd naar zijn grootouders en er waren veel mogelijkheden om te sporten. Het was een veilige plek en een mooie periode. Een huwelijk diende zich aan, 30 was ik toen. Een man ook weer met een eigen zaak , waarin ik ben gaan meewerken. Het was een heel ander leven,  rustiger. Een leven waarvan ik vond dat ik mijn zoon dat moest bieden. Na 20 jaar veranderde mijn leven weer. Ik was werk en huwelijk( werd door partner beëindigd) kwijt. Een moeilijke tijd waarin ik een stevige burn-out kreeg. Na een paar jaar ben ik gaan studeren en  dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. Alles op het gebied van coaching.Allereerst de basis-opleiding Professioneel Life-coach (LOI erkend door min.v Onderwijs), Neutraal verbindende (geweldloze) communicatie en Counseling voor Depressie en Rouw alle afgerond met  examens. Daarna de aanvullende cursussen van  Total Balance, TA-analyse, audiocursus Powervrouw en Charisma gevolgd. Altijd ben ik op zoek naar informatie en lees veel boeken over coach methoden.

Levensstijl.

Ik hou van een   basic lifestyle. Waarin kwaliteit van leven voorop staat.  Kwaliteit , Positief, Vrolijk en niet te veel poespas. Door mijn (van kindsaf) voedselallergie moet ik erg opletten wat  voeding met mij doet. Door de kennis opgedaan ook  in het vegetarisch restaurant kan ik heel goed analyseren waar voor mij (en voor jou)de problemen liggen. Nu ik weet waar de knelpunten zitten heb ik veel energie en zin in mijn dagelijks leven.*

Geloof.Een geloof is iets heel persoonlijks en van betekenis om rust in te vinden. Zelf ben ik een christen.Ik heb in andere religies gekeken en me in verdiept. Toch gaf de Bijbel mij rust, balans, vrijheid. Ik hou er  niet van om mensen in een vakje te plaatsen en respecteer waar mijn medemens zich het prettigst bij voelt. God heeft ons een vrije wil gegeven . Dus gelijkwaardigheid is voor mij van belang. Met elkaar bruggen bouwen geen bruggen afbreken door je gelijk.*

 

 

 

LifecoachpaulaOver Mij vervolg.