Blog

Dromen Zijn te Sturen

No comments

“Tess loopt in een woud omgeven door mooie groene bomen. Het is een overweldigend en geheimzinnig woud. De zon schijnt er hier en daar doorheen. Ze is  op zoek naar haar exgenoot. Diep in het woud op een grote open plek ziet ze een brede  hoge trap .Daar staat hij bovenop. Zwijgend. Ze loopt er heen en wil de trap opgaan.

Op het moment dat ze bijna bij  de trap is , die begroeid is met   mos , schuiven de oude hobbelige treetjes ineen en wordt het een hoge muur. Ze bedenkt; een muur is te beklimmen en probeert toch omhoog te komen tegen die hoge wand. Maar de poging mislukt; de muur wordt van zeep. Heel glad en glibberig groen. De exgenoot staat bovenop de muur  zwijgend toe te  kijken. Ze  gaat elke keer  dezelfde weg terug, die ze gekomen is door het woud. Wekenlang heeft ze dezelfde droom. Op een gegeven moment komt ze weer bij de open plek en bedenkt dat als ze eens achter de muur gaat kijken om haar exgenoot te bereiken?!.

Ze loopt voorbij de muur van zeep en komt bij de achterkant.Daar staat een jongetje uit een tekenfilm .Hij kijkt ook naar de grote hoge muur. Ze word wakker en is  klaar met de droom en heeft er nooit meer over gedroomd. “

Eerst was ze  slachtoffer . Tot ze  besefte, dat er meer mogelijkheden zijn. Ze nam  het initiatief  in de droom en kon   accepteren dat dingen soms niet te veranderen zijn. De “werkelijkheid “ achter de muur was ook minder bedreigend dan ze zich voorstelde.

                                                                       ****

Als  je weleens nare dromen hebt ; Als je  wakker word van zo’n naar verhaal dan draai je je  bewust op de andere zij en maakt het einde zonnig en aangenaam. Ga het sturen naar een plek waar je je prettig voelt waar veilig is en zonnig

                                                                       **

Een nare periode is  vaak door te komen door je voor te stellen dat hier na een betere periode komt;  stel je voor hoe het zou moeten zijn.

adminDromen Zijn te Sturen